SEAT PRIZE یا جایزه ی ملی مبلمان، جایزه ایست که به آن دسته از طراحانی اختصاص پیدا می کند؛ که نشیمن را فراتر از عملکرد آن خلق می نمایند. نشیمن معنادار، خیال انگیز و زیبایی شناسانه.
در دهه های گذشته مبلمان های کثیری در کشور تولید شده اند اما، همچنان جواب این سوال باقی است که نام طراحان و معماران ایرانی در میان این آثار چه جایگاهی دارد؟ به جرات میتوان گفت در مقایسه با غنای معماری ایران جایگاه طراحی در عصر حاضر مناسب نبوده است.
این جایزه قصد دارد با ایجاد فضایی برای نمایش و رقابت میان طراحان و سازندگان مبلمان، بستری را مهیا نماید تا به مبلمان به عنوان عنصری کلیدی و تامل برانگیز در فضا پرداخته شود و طراحان این فرصت را پیدا نمایند تا در خصوص فرآیند فکری و محتوایی شکل دهنده ی محصول به گفت و گو بپردازند.
این رویداد توسط موزه ی معماری و خلاقیت (خانه ی صفوی) و زنجیره فرهنگی هنری ایوان پایه گذاری شده است. یکی از مهمترین اهداف بلند مدت این جایزه، ایجاد مرجعی علمی و تخصصی برای طراحان صنعتی، معماران و تولیدکنندگان در این حوزه است. در پایان هر دوره کتابی از مجموعه ی آثار طراحی و ارائه شده، تدوین و به چاپ خواهد رسید.
دیگر برنامه های این رویداد نمایشگاه تاریخچه مبلمان در ۱۰۰ سال گذشته ی ایران به همت امیرمسعود انوشفر و جلسات دیزاین (DESIGN TALKS) و B2B که طراحان روند طراحی اثر خود را در ۱۵ دقیقه ارائه نمودند، برگزار گردید.
داوران این دوره از مسابقه (به ترتیب حروف الفبا): علیرضا امتیاز، امیرمسعود انوشفر، روزبه پرچمی، ساغر خاکدان دلیر، محسن عرب زاده و محمدرضا قانعی بودند.
معیارهای ارزیابی این دوره شامل موارد: توجه به مبانی و الگوهای موجود در فرهنگ و هویت ایرانی، هزینه معقول ساخت (صرفه ی اقتصادی طرح)، بی همتا بودن ایده، ارگونومی ، کیفیت فرم می باشد.
طبق اعلام فراخوان مسابقه از میان آثار ارسالی پس از بررسی و تصدیق آثار دریافتی ۳۲ محصول که شرایط شرکت در مسابقه را رعایت نموده بودند، انتخاب و به مرحله نمایش و داوری نهایی رسیدند. از میان طرح ها ۶۷ اثر صلاحیت شرکت در این مسابقه را احراز نموده بودند.
با صلاحدید هیات اجرایی و مشاوران محترم مسابقه و با توجه به وضعیت کنونی و در نظر داشتن سلامت عموم بازدید کنندگان در بازه ی برگزاری نمایشگاه و نمایش آثار، این رویداد در هفته جهانی طراحی صنعتی برگزار گردید.
جوایز این دوره به ترتیب، اثر نخست ۷ میلیون تومان، اثر دوم ۲ میلیون تومان و اثر سوم ۱ میلیون تومان می باشد.
این رویداد با حمایت مالی گروه مبلمان لومانا آغاز گردید و گروه هنر و معماری ایوان مهر ایرانیان، خانه درسا و هامر بتون
به همراه حمایت معنوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، کمیته ملی موزه های ایران مهندسین مشاور پلشیر توسط موزه خلاقیت و معماری و زنجیره فرهنگی هنری ایوان برگزار گردید.
افتتاحیه اول نمایشگاه آثار پنجم تیر ماه با حضور داوران محمدرضا قانعی، امیر مسعور انوشفر، روزبه پرچمی و محسن عرب زاده به همراه پنل گفتگویی با حضور آقایان علی شیخ الاسلام، محمد عرب، شروین حسینی و دکتر انوشفر به نمایندگی از هیات داوران برگزار گردید.
افتتاحیه دوم نمایشگاه آثار دوازدهم تیر ماه به منظور رونمایی تعدادی از طرح های ساخته شده و برگزیده با حضور داوران محمدرضا قانعی، روزبه پرچمی و محسن عرب زاده با حضور و سخنرانی: استاد مرتضی نعمت الهی(هنرمند و مجسمه ساز)، مهندس نصیر ملت (عضو شورای شهر استان اصفهان) برگزار گردید.
نتایج داوری نهایی اعلام و مراسم اختتامیه رویداد تا پایان تیر ماه ۹۹ برگزار می گردد.
تصاویر افتتاحیه نخست
تصاویر افتتاحیه دوم
گزارش آیین اختتامیه اعلام نتایج و اهدا جوایز رویداد جایزه ملی مبلمان
آیین اختتامیه، اعلام نتایج و اهدا جوایز اولین دوره جایزه ملی مبلمان روز یکشنبه پنجم مرداد ماه ۹۹ برگزار گردید.
در این مراسم اعلام نتایج و اهدا جوایز با حضور مهدی تمیزی؛ مدیر موزه هنر های معاصر اصفهان، محسن عرب زاده؛ از داوران مسابقه، کیوان امینی سفیر گروه مبلمان لومانا و امیر رفیعی مدیر روابط عمومی خانه درسا اصفهان برگزار گردید.
این مراسم در دو بخش به صورت پخش فیلم در راستای توضیحات تکمیلی مسابقه و مراسم اهدای جوایز به صورت اختصاصی برای شرکت کنندگان برگزار گردید.
در ابتدا قسمت پخش فیلم که شامل: قرائت بیانیه هیات نهایی داوران توسط امیرمسعود انوشفر و محمدرضا قانعی، محمدسعید ایزدی از گروه هنر و معماری ایوان مهر ایرانیان و کیوان امینی مدیر مجموعه مبلمان لومانا در خصوص مسابقه صحبت نمودند.
پس از آن بخش اجرای زنده مراسم به صورت: رونمایی از پوستر دوره دوم ، رونمایی از کتاب سال جایزه مبلمان و در انتها اعلام نتایج و اهدای جوایز، تندیس و لوح تقدیر به برندگان مسابقه صورت پذیرفت.
نتایج مسابقه به صورت زیر می باشد:
اعلام نتایج داوری در بخش محصول:
برنده رتبه نخست: نشیمن آسایشی خیام – طراح: فاطر سعادت نیاکی
برنده رتبه دوم: بالرینا – طراحان: فرهاد داوودی، ابراهیم هاشمیان، صمد صابری، آرمین اکبری
برنده رتبه سوم: کایر – طراحان: امیر کاشی تبار، سمانه عشوریان
رتبه چهارم: (اثر برگزیده): مرهم – طراح: مهسا زارع شهامتی
رتبه پنجم : (اثر برگزیده): Multifunctional chair- طراح: زهرا پل حاج کاظمی
اعلام نتایج داوری در بخش طرح:
طرح نخست: بهون – طراح: فرید حاتمی
طرح دوم : MEEK (متواضع) – طراحان: علی محبی و محمد نیک مرام
طرح سوم: آرمون- طراحان: محمد لیموچی ، پردیس کریمی
طرح چهارم: آپامه- طراح: محمد خوانساری
طرح پنجم: ونوس- طراحان: هاجر شاهسواری و گلنوش زمانی
جایزه مرمی نیز به آثاری با بالاترین امتیاز از سوی بازدیدکنندگان نمایشگاه اهدا گردید.
در بازه نمایشگاه با بیش از ۱۲۰۰ بازدید کننده و امتیاز دهی ایشان به آثار، دو محصول و یک طرح بیشترین امتیاز رو کسب نمودند :
در بخش محصول: اثر فاق- طراح : بابک افشاری
اثر نشیمن چهارفصل – طراح: مهرداد مردیها
در بخش طرح: Driftwood Chair – طراح: مهدی جبارنیا
در طول مسابقه به ۱۰ طرح منتخب با بالاترین امتیاز، کمک هزینه ساخت تعلق گرفت که از این تعداد ۴ طرح: دائر، کوبوی، هورنو و هیدوچ به اجرا رسید و در نمایشگاه به نمایش گذاشته شد.
در کتاب سال جایزه مبلمان ۶۶ اثر راه یافته با بالاترین امتیاز که شامل : ۱۸محصول و ۴۸ طرح می باشد، منتشر گردید.
فراخوان رویداد دوم جایزه ملی مبلمان نیز با حضور داوران (به ترتیب حروف الفبا): امیرمسعود انوشفر، گیسو حریری، محمدرضا قانعی، امیرعباس کاشف اعلام گردید و گاه شمار رویداد به زودی اعلام می گردد.
رویدادی از: موزه خلاقیت و معماری (خانه صفوی) و زنجیره فرهنگی هنری ایوان
حامیان مالی: گروه مبلمان لومانا ،گروه هنر و معماری ایوان مهر ایرانیان، خانه درسا، گالری امیدزاده و هامر بتون
به همراه حمایت معنوی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، کمیته ملی موزه های ایران، مهندسین مشاور پلشیر
برگزار کنندگان:
مدیر و مشاور عالی: اشکان قانعی
دبیر برگزاری: اندیشه مشیری
مدیریت نگارخانه : الناز رجبیان
مدیریت موزه معماری: کیارش نصر
مشاور گرافیک: شیوا اسعدی
Copyright ©۲۰۲۰ Seat Prize
تصاویر اختتامیه و اعلام برندگان
متن بیانیه هیات داوران اولین مسابقه ملی مبلمان
متن بیانیه هیات داوران نهایی اولین دوره مسابقه مبلمان که توسط دکتر امیر مسعود انوشفر به نیابت از هیات داوران بیان گردید:
به نام خالق هستی
خدایی که داننده رازهاست؛ نخستین سرآغاز آغازهاست.
اولین مسابقه ملی مبلمان تا ساعاتی دیگر با وجود همه مشکلات در شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا این روزها، پایان می پذیرد و آنچه میماند، راه بی انتهای هنر و خلاقیت است که به روی طراحان باز است؛ راه طی شده پیشینیان و ناپیموده آیندگان.
حضار گرامی!
در دهه های گذشته، مبلمان بسیاری در کشور تولید شده اند، اما این پرسش همچنان بی جواب مانده که نام طراحان ایرانی در میان این آثار چه جایگاهی دارد؟ به جرأت میتوان گفت در مقایسه با غنای تاریخ طراحی و هنر ایران، جایگاه طراحی ایرانی در عصر حاضر مشخص نیست.
بی همتایی ایده ی با هویت؛ پژواک معرف یک ملت است.
میهمانان ارجمند!
هیات داوران اولین مسابقه ملی مبلمان، در مرحله نخست ۱۷۳ اثر را بررسی کردند و از این میان ۶۸ طرح و ۱۵ محصول به مرحله دوم داوری یافت.
آثار راه یافته به مرحله ی دوم طبق معیارهای ارزیابی مسابقه توسط هیات داوران امتیازدهی و ۵ محصول و ۵ طرح با بالاترین امتیاز، به عنوان آثار برگزیده، انتخاب گردید.
هیات داوران و دبیر مسابقه، کوشیدهاند در این روند که تبلور یک خرد جمعی است در همه مسیر داوری، به مسئولیت خویش پایبند باشند.
باید بپذیریم برگزیدهها؛ بهترینها نیستند و بهترینها هنوز در اندیشه اعتلاء هستند.
خلاصه کنیم؛ ماحصل و خاطره این مسابقه را، به دیوارحافظه میآویزیم با چند عبارت در حاشیهاش:
– تلاش کردیم درست و بیطرف و بر مدار منطق و اعتدال حرکت کنیم و منطبق بر اصول حرفهای قضاوت کنیم؛
– کوشیدیم آنچه میماند دستکم نقطههایی برای حرکت در نقشه آینده طراحان میهن باشد؛
– بر این باوریم که این مسابقه، میتواند آغاز شکلگیری آیندهای امیدبخش برای طراحان باشد؛ و آنچه مهم است پیوستگی این رویداد هاست.
– و بالاخره؛ سپاس به خاطر اعتماد شما و پوزش بهخاطر همه خطاهای ما.
با تقدیم احترام امیرمسعود انوشفر