این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

شناسنامه پروژه

دفتر/شرکت معماری

نام پروژه: فروشگاه یراق ساروگلوبال (تهران، حسن آباد، خ امام خمینی)

طراحی و اجرا: طرح و ساخت ازنو (احسان توسلی، سولماز تاتاری)

کارفرما: آقای احمد قایینی

متراژ پروژه: ۸۵متر مربع

همکاران طراحی و اجرا: نیلا شاهمحمدی، اتابک بهفروز

عکاس: محمدحسن اتفاق

دفتر معماری ازنو

سولماز تاتاری

احسان توسلی

مبانی نظری پروژه

در پروژه ی بازسازی فروشگاه یراق الات سارو واقع در حسن آباد تهران، دغدغه ی مهم کارفرما، امکان تغییر در چیدمان و نوع محصولات نمایشی بود که با توجه به نیاز بازار، ناچار بایستی تغییر می یافت. لذا ایده ی اصلی طراحی داخلی، خلق فضای انعطاف پذیر بود که بدون آنکه به ماهیت و ساختار کلی فضا لطمه ای وارد نماید، کارفرما امکان دخالت در جانمایی دیوارها و عناصر نمایشی را داشته باشد. استفاده از شبکه ی مدولار گسترده که کل سقف فضا را پوشش می دهد، علاوه بر امکان تامین ایستایی صفحات نمایش در ابعاد و جهت های مختلف و عملی نمودن انعطاف پذیری، با ماهیت صنعتی موضوع قرابت مفهومی و بصری می یابد (کارفرما بنا به نیاز، امکان برپایی مجدد المان های معماری را به صورت های مختلف و منطبق بر نیازهای عملکردی خود خواهد داشت).

استفاده از هندسه ی سقف و امتداد آن در فضای بیرونی، بجز نظم بخشیدن به جداره ی پس و پیش شده ی پیشانی و امکان نصب برند فروشگاه، سعی در دعوت مخاطب به داخل دارد. تاکید بر صفحه ی مشبک سقف علاوه بر جای دادن کانال های تاسیساتی و لوازم روشنایی، با عریان سازی ماهیت اصلی سقف فضا (نمایش ساختار طاق ضربی بنای قدیمی) جلوه ای بیشتر یافت. نمایشی که سعی در بیان و پذیرش بافت قدیمی سایت و ساختمان دارد و به کمک نورپردازی معکوس در بالای شبکه، نه تنها روشنایی عمومی فضا تامین می گردد بلکه بر حس زیبایی شناسانه ی بافت آجری قدیمی صحه می گذارد.

جانمایی فضاهای کانتر، انباری، سرویس، آبدارخانه و اتاق مدیریت در جداره ی پلان، فضای مفید حداکثری را در داخل برای عملکرد اصلی فضا مهیا نمود. در مرحله ی بعد، با توجه به ماهیت نمایشی دیواره های مجاور ورودی، الگوهای مکعبی بر روی دیوارها تا شدند تا علاوه بر نمایش محصولات، بیننده فضای داخل را ویترینی برای این فروشگاه بی ویترین تلقی نماید.

دقت در اجرای جزئیات طراحی شده، بکارگیری المان های اکسپوز سازه ای و تاسیساتی در جهت شفاف سازی، ترکیب رنگ های خنثی برای امتناع از اغتشاش بصری و استفاده از هندسه ی خطی و منظم در ساختار المان های داخلی، همگی سعی در القای فضایی صنعتی و باکیفیت به مخاطبین دارد تا نشان شایسته ای از کیفیت محصولات درون خود باشد. همنشینی شبکه ی مدولار مدرن و طاق ضربی سنتی، علاوه بر روح بخشی فضای داخلی، به معبر عمومی نیز نفوذ یافته و کنتراستی در بافت قدیمی زمینه خلق می کند تا تاکیدی باشد از برهم نهشت مکمل لایه ی صنعتی فضا و کالبد قدیمی بنا.

تصاویر پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

اسناد پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید