اختصاصی پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی
فراخوان شرکت در نخستین دوره ی جایزه ی ویلا
مجله ی معماری ویلا از معماران و طراحان دعوت میکند تا جهت شرکت در نخستین دوره ی جایزه ی ویلا آثار و ایده های خود را در قالب پروژه های ویلایی ساخته نشده و یا تکمیل نشده به دبیرخانه ی این رویداد ارسال نمایند. هدف این جایزه برجسته کردن اهمیت ایده پردازی در پیشبرد جریان معماری معاصر ایران و معرفی برگزیدگان آن به عرصه های ملی و بینالمللی است.
این جایزه را میتوان سکویی مهم برای «پرتاب ایده های معمارانه» به سوی آینده ی معماری در ایران به شمار آورد.
گروهی از معماران بین المللی، آثار دریافت شده را بر اساس نوآوری، ایده پردازی و زیبایی شناسی ارزیابی میکنند. آثار منتخب این جایزه در نسخه های چاپی و دیجیتال مجله ی ویلا انتشار مییابند و نمایشگاهی از آثار برگزیده در «موزه ی معماری زوریخ» در کشور سوئیس و «موزه ی معماری بنیاد آلوار آلتو» در کشور فنلاند برگزار میگردد.
چرا ویلاهای ساخته نشده؟
ویلا بستری آرمانی برای گفتوگو در باب “مکاشفات معماری” است.
بررسی آثار ساخته نشده، یک رویکرد مهم در آزمایش، تحقیق و توسعهی معماری هستند که معماران پیشرو از آنها برای پیشبینی شرایط آینده و تعامل انتقادی با شرایط کنونی استفاده میکنند.
جایزهی مجلهی ویلا با تمرکز بر روی پروژههای مفهومی، آزمایشها و تمرینهای معماری، فرصتی ناب برای پرورش و نمایش ایدههای نو و آیندهنگر در فرهنگ و زندگی ویلایی ایجاد مینماید.
هیئت داوران
پروفسور «اِسا لاکسونن» از کشور فنلاند
پروفسور «سیامک شاهنشین» از کشور سوئیس
پروفسور «الیزابتا ترانی» از کشور ایتالیا
اعتبارات جایزه ی ویلا
جایزهی ویلا عنوانی است که به یک طراح، معمار و یا شرکت معماری تعلق پیدا میکند که در تولید و پیشبرد ادبیات معماری معاصر ایرانی نقش بارزی را ایفا نموده است.
+ آثار منتخب هیئت داوران در ویژهنامهی نسخهی چاپی و وبسایت آرشیوی مجلهی ویلا منتشر خواهند شد.
+ به آثار برگزیده لوح تقدیری تقدیم میگردد.
+ آثار برگزیده جهت ارزیابی به «موزهی معماری زوریخ» در کشور سوئیس و «موزهی معماری بنیاد آلوار آلتو» در کشور فنلاند معرفی میشوند.
با تأیید کارشناسان حاضر در این موزهها، نمایشگاه حضوری و آنلاین آثار یاد شده در این کشورها برپا میگردد.
+ دعوتنامه و گواهینامهی شرکت در نمایشگاه به نام برگزیدگان صادر میشود.
چه پروژههایی میتوانند در جایزهی ویلا شرکت کنند؟
پروژههای ویلایی ساخته نشده و یا تکمیل نشده در ایران، توسط صاحب اثر امکان شرکت در این جایزه را دارند.
+ پروژههای معماری در هر مقیاس، پروژههای معماری داخلی، پروژههای معماری منظر و هر نوع مداخلات معمارانه که با مفهوم «ویلا» مرتبط باشند.
+ پروژههای در حال اجرا و تکمیل نشدهی ویلایی تا تاریخ ۲۶ مهرماه ۱۴۰۰
چه کسانی میتوانند در جایزهی ویلا شرکت کنند؟
کلیهی معماران ایرانی، طراحان، طراحان داخلی، طراحان محوطه، شرکتهای مشاورهی معماری و آتلیههای طراحی در ایران و خارج از ایران میتوانند در این رویداد شرکت نمایند.
ثبت نام در جایزهی ویلا
ثبتنام در جایزهی ویلا از طریق ارسال یک ایمیل به نشانی award@villamagazine.ir و دریافت یک “کد شش رقمی” انجام میپذیرد. شرکتکنندگان میبایست مدارک خود را بعد از دریافت کد شش رقمی به نشانی پستالکترونیکی award@villamagazine.ir ارسال نمایند.
+ موضوع نامه در ایمیل ارسالی، «ثبتنام جایزهی ویلا ۱۴۰۰» عنوان شود.
+ برای ارسال چندین اثر توسط یک شرکتکننده محدودیتی وجود ندارد و شرکتکنندگان برای هر اثر ارسالی یک کد شش رقمی جداگانه دریافت مینمایند.
مدارک لازم برای شرکت در جایزهی ویلا
مدارک لازم جهت شرکت در نخستین دورهی جایزهی ویلا عبارتند از دو شیت در ابعاد A3 (افقی) در قالب JPG با محتوای پیشنهادی زیر:
+ تصاویر سهبعدی (اسکیس، ماکت، رندرهای طرح)
+ ترسیمات پروژه (پلان، نما، مقطع)
+ دیاگرامهای گرافیکی و فیزیکی
+ متن توصیفی و مانیفست طراحی (شرح ایده و کانسپت طراحی) در شیت اول قرار داده شود و حداکثر از ۲۵۰ کلمه انگلیسی تشکیل شده باشد.
توجه: کد شش رقمی میبایست در قسمت بالا و سمت راست هر کدام از شیتها قرار بگیرد و از نوشتن نام طراح یا طراحان پروژه بر روی شیتها پرهیز شود.
محرمانگی
کلیه مدارک دریافت شده از سوی دبیرخانه ی جایزه ویلا تا اعلام نتایج داوری به عنوان محرمانه تلقی می گردد.
مهلت ارسال مدارک به دبیرخانهی جایزه ی ویلا
شرکتکنندگان میبایست آثار خود را حداکثر تا تاریخ ۲۶ مهرماه سال ۱۴۰۰ به نشانی پستالکترونیکی دبیرخانهی جایزهی ویلا یعنی award@villamagazine.ir ارسال نمایند.
فرایند داوری
+ اسامی شرکتکنندگان تا زمان اعلام نتایج نهایی به آگاهی عموم رسانده نمیشود.
+ هیئت داوران موظف است در صورت مشاهدهی هرگونه ارتباط با شرکتکننده یا تعارض در منافع در مورد هر یک از آثار شرکت کننده، موضوع را اعلام و از داوری در مورد آن اثر خودداری نماید.
+ اگر تخلف شرکتکننده به هر دلیلی بعد از اعلام نتایج محرز شود، امکان تغییر رأی برای هیئت داوران محفوظ است.
+ داوری این جایزه به صورت الکترونیکی انجام میگردد.
معیارهای داوری
+ اصالت و نوآوری
+ جذابیت بصری
+ بهکارگیری درست منابع و انرژی های طبیعی
+ انتخاب درست مصالح و تکنیکهای اجرایی
+ تناسب و مقیاس پروژه
+ سازماندهی نور و فضا
+ کیفیت ارائهی اثر
اعلام نتایج داوری و اعطای جوایز
داوری نخستین دورهی جایزهی ویلا در روزهای ۲۹ و ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
نتایج این رویداد در تاریخ سوم آبانماه ۱۴۰۰ اعلام میگردد.
جایزهی ویلا به همراه تقدیرنامهها در تاریخ دهم آبانماه ۱۴۰۰ طی مراسمی به برندگان اهدا میشود.
مکان برگزاری مراسم در آگهیهای آتی به اطلاع عموم شرکتکنندگان خواهد رسید.
اخبار مرتبط با اولین دورهی جایزهی ویلا از طریق وبسایت خبری ویلا و دیگر رسانههای معتبر معماری در ایران منتشر خواهد شد.
تاریخهای مهم
آخرین مهلت ثبتنام الکترونیکی و ارسال آثار: ۲۶ مهرماه ۱۴۰۰
داوری و انتخاب آثار: ۲۹ و ۳۰ مهرماه ۱۴۰۰
اعلام نتایج: سوم آبانماه ۱۴۰۰
اهدای جوایز: دهم آبانماه ۱۴۰۰
هزینه ی ثبت نام در جایزهی ویلا
جهت حضور در این رویداد هزینهای دریافت نمیشود.
پرسش های متداول
علاقهمندان میتوانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر پیرامون این رویداد از طریق نشانی پستالکترونیکی و یا واتساَپ رسمی مجلهی ویلا با ما در ارتباط باشند.
دبیرخانه جایزهی ویلا
نشانی پستالکترونیکی دبیرخانهی جایزهی ویلا: award@villamagazine.ir
شمارهی واتساَپ رسمی مجلهی ویلا: ۰۹۹۰۲۷۴۴۷۳
اینستاگرام: @memarivilla @villamagazine
آخرین اخبار وبسایت: www.villanews.ir/news
درباره داوران جایزهی ویلا
اِسا لاکسونن
پروفسور «اِسا لاکسونن» منتقد معماری و هنر، اهل کشور فنلاند و برندهی بیست ونه جایزه در مسابقات داخلی و بین المللی است که در این رقابتها توانست شش بار مقام نخست را از آن خود کند.
وی به عنوان اولین مدیر «آکادمی آلوار آلتو» سمپزیوم سالانهی آلوار آلتو را پایهگذاری نمود.
او با همراهی «کیمو فریمن» آتلیهی معماری شخصیشان را با نام «فریمن لاکسونن» در سال ۲۰۰۵ به راه انداختند و این همکاری همچنان ادامه دارد. از آثار شاخص این آتلیه میتوان به طراحی «ایستگاه فِرانتِیر» اشاره نمود.
گفتنی است که لاکسونن از سال ۲۰۲۰ بر روی ارتباط بین معماری و علوم اعصاب با عنوان فضا چگونه بر رشد مغز تأثیر میگذارد؟ مطالعه میکند.
سیامک شاه نشین
پروفسور «سیامک شاهنشین» با بیش از سی سال سابقهی فعالیت حرفهای از جمله معماران، مؤلفان و منتقدان برجسته، پیشرو و آیندهنگر اروپا و جهان در حوزهی معماری و علوم میانرشتهای به شمار میرود.
علاقهی شاهنشین به «میکلآنژ» و «داوینچی»، او را به سوی ایتالیا و سپس به دانشکدهی معماری AA در لندن و آکادمی هنرهای زیبا در فلورانس، دانشگاه صنعتی زوریخ ETH ، مدرسه عالی طراحی هارواردGSD ، و پلیتکنیک تورین سوق داد.
پروژههای ایشان در سرتاسر جهان و از جمله کشورهای آمریکا، استرالیا، انگلستان، آلمان، ایتالیا، سوئد، سوئیس، هلند، یونان، مکزیک، چین، کرهی جنوبی و فیلیپین به مرحلهی اجرا درآمده و در نمایشگاههای گوناگون معماری در کشورهای مختلف جهان در معرض دید عموم قرار گرفته است.
آثار وی برندهی جوایز پُرشمار و معتبر معماری در جهان شده است که از مهمترین آنها میتوان به جایزهی بهترین معماری مجتمعهای چندمنظوره در سال ۲۰۲۱، جایزهی بهترین دفتر معماری با رویکرد پایداری در اروپا در سال ۲۰۲۰، جایزهی اتحادیهی اروپا برای معماری خورشیدی در سالهای ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸، جایزهی بهترین معمار از آکادمی هنر و علوم آمریکا در سال ۱۹۹۵و جایزهی بهترین معمار جوان در سالهای ۱۹۹۳ و ۱۹۹۵ اشاره نمود.
شاهنشین در مقام داور، مسابقات معماری و رویدادهای بینالمللی متعددی را در این حوزه مورد ارزیابی و قضاوت قرار داده است. او در روالی منظم و پیوسته در همایشها و کنفرانسهای بینالمللی حضور یافته و هر ساله در دانشگاههای معتبر معماری و شهرسازی از آمریکا، اروپا تا شرق آسیا به تدریس و سخنرانی میپردازد.
رسانههای معتبر معماری آثار وی را هر ساله در صفحات خود منتشر می کنند و از او به عنوان “آقای خاصِ معماری” نام میبرند. سیامک شاهنشین در عرصهی نویسندگی نیز فعال است؛ آخرین کتابش با عنوان Landscape Modeling چشماندازی ژرف و میان رشتهای را برای پژوهشگران شهرسازی و متخصصان منظر فراهم میآورد.
الیزابتا ترانی
پروفسور «الیزابتا ترانی» معمار، محقق و نویسنده ایتالیایی در سال ۱۹۹۳ استودیوی Terragni Architetti راتاسیس نمود. وی همچنین مدیر و عضو موسس D.R.A.W از سال ۲۰۱۱ در بروکلین آمریکا است.
آثار وی در زمینه های معماری، مشاوره، موزه، بازسازی و نمایشگاه در کشورهای ایتالیا، سوییس، آلبانی و آمریکا شکل گرفته و گسترش یافته است.
ایزابتا ضمن انجام پروژه های شخصی و دفتری، در پروژه های شاخص و ساختمان های نمادین به آنالیز مشکلات و بررسی راه حل های تخصصی می پردازد و در این زمینه دولتها و بخش های خصوصی نیز از او استفاده می کنند.
آثار و مقالات متعددی از وی در کتب و مجله های بین المللی به چاپ رسیده و در دسترس معماران و پژوهشگران معماری قرار گرفته است.
دبیرخانه جایزهی ویلا
نشانی پستالکترونیکی دبیرخانهی جایزهی ویلا: award@villamagazine.ir
شمارهی واتساَپ رسمی مجلهی ویلا: ۰۹۹۰۲۷۴۴۷۳
اینستاگرام: @memarivilla @villamagazine
آخرین اخبار وبسایت: www.villanews.ir/news