این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

شناسنامه پروژه

دفتر/شرکت معماری

محل اجرا: تهران، قائم مقام فراهانی، خردمند شمالی، نبش کوچه چهار غربی

کارفرما: پتروشیمی رازی

معمار: نیما میرزامحمدی [ فَضــــای فـــَـــرا  تُـــــهی ][super void space]

همکاران طراحی: امیررضا صدفی ، تابان خدا ئی

مدیر پروژه: نیما میرزامحمدی

اجرا: نیما میرزامحمدی ، امیررضا صدفی ، نیما هوشیارخواه

سرپرست کارگاه: کیانوش یعقوبی ، نوید میرزامحمدی

مشاور تأسیسات مکانیکی: جوانی

تامین نورپردازی: موتیف

مدلسازی و رندرینگ: زهرا میرمیران

ترسیمات: زهرا میرمیران ، رضا کاظمی

دیاگرام و گرافیک:  زهرا میرمیران ، رضا کاظمی ، سینا نیکخواه

عکس: نیما میرزامحمدی

محدوده مداخلات: طبقات همکف، چهارم، پنجم و بام – مجموع 800 متر مربع

زیربنا:  800 مترمربع

تاریخ شروع و اتمام: 95 –  96

دفتر فضای فراتهی

نیما میرزا محمدی

مبانی نظری پروژه

کارفرما یکی از شرکتهای مطرح پتروشیمی است که در زمینه تولید محصولاتی از جمله آمونیاک و‌گوگرد گرانول فعالیت دارد. آنها در نظر داشتند دفتر تهران خود را توسعه دهند و به همین منظور ساختمانی را خریداری کرده بودند اما ٢چالش پیش رویشان بود؛ یکی نوع طراحی مسکونی ساختمان که با کاربری اداری همخوانی نداشت و دیگری تطبیق شرایط و ساختار فضاهای آن، با آنچه که مورد نیازشان بود.

صورت مسئله ی روشن و نوع حوزه فعالیت کارفرما ما را بر آن داشت تا به دور از هرگونه فیل هوا کردن،  صرفا به حل مسائل پروژه در قالبی شسته رفته و در عین حال معمارانه بپردازیم.

پارکینگ همکف ساختمان می بایست به لابی ورودی تغییر ماهیت می داد، طبقات ساختمان هم به صورت ٢ واحد مجزا از هم بود که در طبقات ۴ و ۵ به شکل یک واحد یکپارچه باز طراحی و نیمه شمالی برای پذیرش و بایگانی و نیمه جنوبی جهت بخش مدیریتی و کارشناسی در نظر گرفته شد . این دو بخش از طریق یک کریدور داخلی که فضاهای خدماتی هم در مجاورتشان قرار گرفت به هم متصل شدند.

به دلیل پراکندگی عمودی فضاها در طبقات ، خوانایی و در عین حال هویت سازی برای بخشهای مختلف در اولویت قرار گرفت.

این روش که فضاهای اصلی و ساکن به صورت جعبه های مستقل و فضاهای ارتباطی به گونه ای پویا طراحی شود راهکاری بود که برگزیدیم. به این ترتیب فضاهای سیرکولاسیون عمومی ساختمان و ورودی ها با رنگ مشکی و سقفی از نور یکپارچه که‌ هم برجسته بود و هم درخشان طراحی شد.

فضاهای حرکتی و ارتباطی نیز با سقف لووری و کف و دیواره های سفید رنگ ، علاوه بر آن که معضل کوتاهی ارتفاع سقف را تا حدودی کمرنگ کرد ، پویایی بیشتری به فضا بخشید.

زمینه اصلی تولیدات کارفرما ، گوگرد گرانول شده به رنگ زرد است، به همین منظور این رنگ را به عنوان رنگ مکمل به بخشهای گزیده ای از فضا افزودیم که انرژی بخش هم شد.

برای سرزندگی و  طراوت بیشتر ، در مجاورت پنجره های جنوبی و شمالی ، باریکه هایی کشیده به عرض ١ تا ٢ متر جهت پوشش گیاهی و به عنوان محدوده سبز نهادیم.

همچنین نیمی از بام ساختمان را به باغ – بام اختصاص دادیم. دید و منظر جبهه شمالی بهتر بود اما موانع غیر قابل جابجایی از جمله نورگیر طبقات ، داکتها و تجهیزات تاسیساتی ، محدودیتهایی را اعمال می نمود. این متد طراحی که صفحه هایی از چوب مصنوعی به گونه ای لایه ای به دور این موانع بچرخد و در ترکیب با لکه های سبز قرار گیرد ، محدودیتها را به موقعیتهای خاص فضایی تبدیل کرد. در نهایت بخشی از این فضا را دو صفحه چادری مربعی که بر ستونهایی ظریف استوار بود ؛ به گونه ای سبک و شفاف مسقف نمود.

نقشه‌ها و دیاگرام‌های پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

تصاویر پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید