این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

شناسنامه پروژه

دفتر/شرکت معماری

محل اجرا: تهران ، بلوار اشرفی اصفهانی ، نرسیده به سیمون بولیوار، نبش کوچه حافظ

کاربری: دفتر مشاورین املاک

کارفرما: مجتبی پورجاویدی

معمار: نیما میرزامحمدی [ فضـــای فَــــــرا تُــــــهی ][super void space]

همکار طراحی: ملیکا میرمیران

مدیر پروژه و اجرا: نیما میرزامحمدی

سرپرست کارگاه: معین پور اعتماد

مدلسازی: ملیکا میرمیران ، امیرعلی کاظم تبریزی

ترسیمات: امیرعلی کاظم تبریزی ، مهسا یادگاری

رندرینگ و دیاگرام: نگین اصانلو ، مهسا یادگاری

ارائه و گرافیک: ملیکا میرمیران، نگین اصانلو ، معین پور اعتماد

عکس: نیما میرزامحمدی

زیربنا:  75 مترمربع

تاریخ شروع و اتمام: خرداد – شهریور 97

تماس: ابتدای قیطریه، نبش تواضعی، پ1/2 ، و62  – 22245880  – 09121348619

دفتر فضای فراتهی

نیما میرزامحمدی

مبانی نظری پروژه

دفاتر املاک معمولا در همکف و مجاورت پیاده روها هستند اما این بار کارفرما قصد داشت یک دفتر نسبتا کوچک ٧۵ متری در طبقه دوم را به دفتر مشاور املاک تبدیل کند و مثل هر کارفرمای دیگری خواسته های عریض و طویلی هم به نسبت فضای موجود داشت.

واحد موجود مشتمل بود بر یک اتاق ، حمام ، آشپزخانه و یک سرویس بهداشتی و سالن که همه اینها از پنجره سالن و یک نورگیر کوچک نور می گرفتند. کارفرما می خواست ١٠ ست مشاور و مشتری ، یک نشمین انتظار ، یک اتاق مدیریت ، آبدارخانه و پذیرش را در اینجا جای دهد.

کار را از چیدمان فضایی شروع کردیم، اتاق مدیریت در انتها، آبدارخانه را در حمام ، نشمین را در آشپزخانه و مابقی فضا را هم به مشاوران و مشتری اختصاص دادیم.

اتاق مدیریت را به صورت یک باکس چوبی مجزا دیدیم تا هم گرم و هم شاخص باشد.  یک پارتیشن شیشه ای هم آنرا از باقی قسمتها جدا نمود تا میزان شفافیت ارتباط با سایر فضاها قابل تنظیم باشد.

پنجره های اصلی واحد ٣ پنجره باریک جدا از هم بود که جداره های بین آنها را برداشتبم تا هم نور و دید بهتری فراهم آید و هم داخل واحد از بیرون کاملا دیده شود.

کار اصلی ، سالن مشاوران و مشتری ها و گنجاندن همه خواسته های کارفرما در این فضا بود.برای مشاوران معمولا میزهای جداگانه در نظر گرفته می شود اما در ایجا چاره ای دیگر باید می کردیم. سرتاسر دیوار مقابل ورودی را کمد فایلهای اداری کردیم که ٣ میز معلق کشیده ، با فواصل مناسب از دل آنها بیرون زدند، به گونه ای که روی هر میز،  ٣ مشاور  در یک طرف و مشتری هاشان هم در طرف دیگر قرار گیرند. به این ترتیب هم تعداد مورد نظر کارفرما تامین شد، هم سادگی و خوانایی مورد نیاز چنین فضایی به دست آمد. مشتری به محض ورود به فضا، با هماهنگی منشی، روبروی میز معلق و سبک یکی از مشاوران پذیرش خواهد شد.

کوچکی فضا ، سفیدی و سادگی طراحی را دیکته می کرد که ما یک کانسپت طراحی پوسته ای را با آن ادغام کردیم، رنگ سبز تیره به عنوان رنگ زیرین انتخاب شد و هر کجا که می خواستیم پوسته سفید رویی را برکنده و سبز تیره زیرین را نمایان کردیم. در مجاورت ورودی ، پوسته دیوار را بلند کرده و میز پذیرش را در آن جاسازی کردیم.

در تو رفتگی پشت سرویس و نزدیک ورودی اتاق مدیریت ، همه پوسته سفید را برکندیم تا فضای انتظاری تماما سبز رنگ پدید آید، پنکه سقفی سبزمان هم  خنکی فضا را بر عهده گرفت.

میزهای مشاورین ، پوسته هایی هستند که از زمین کنده شده و سبزی زیرشان ، زیر پای مشاوران و مشتری ها نمایان شدند. هندسه این میزها هم هماهنگ با هندسه کانال کولر در سقف طراحی شد تا مجموعه ای یکپارچه ، کنده شده از زمین و آویزان از سقف را تداعی کند.

نقشه‌ها و دیاگرام‌های پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

تصاویر پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید