این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

مبانی نظری پروژه

پروژه کیمیا پالایش مانا

در این پروژه با فضایی به‌وسعت ۲۸۶ مترمربع با ساختاری مکعب‌‌شکل از آجر و سیمان مواجه گشتیم تا با طرح و نقشی خاص، ساختار سنگین آن را شکسته و فضاهایی شفاف با حجاب‌هایی نامرئی و انعطاف‌پذیری در عملکرد را خلق نماییم.

.

شاخص‌ترین ابزار ما در طراحی داخلی این پروژه شیشه بود؛ شیشه به‌عنوان عنصری جداکننده‌، فضاها با کاربری‌های مختلف را محصور می‌کند، اما محدود نمی‌کند؛ یعنی ضمن حفظ حریم‌ها و تفکیک کاربری‌ها چشم‌اندازی نامحدود را به‌ فضاهای همجوار پدید می‌‌آورد؛ این امر سبب‌ساز ایجاد گشودگی فضایی و نیز پویایی در محیط کار می‌گردد. دیوارهایی سبک و شفاف از جنس شیشه که نسبت به مصالح بنایی به‌راحتی قابلیت جابه‌جایی دارند به انعطاف فضا و در اختیار بودن آن جهت هرگونه تغییری کمک می‌کنند.

رنگ‌ها در این پروژه ابزار دیگری برای درک فضا و به‌خاطر سپردن این تجربه‌ی حضور هستند؛ ما سعی نمودیم که در این طراحی، الگوی پُرتکرار کاربرد رنگ‌های خنثی همچون رنگ خاکستری را برای فضاهای اداری به‌کار نبندیم؛ الگویی که این روزها بهره‌گیری از آن در طراحی داخلی این دسته از فضاها به‌شدت مُسری شده است؛ بدین‌‌ترتیب، این فضاها با جزئیاتی به رنگ آبی پردازش‌ گردیده است و همنشینی آن با سپیدی دیوارها، رنگ کافه‌لاته‌ی مبلمان، شفافیت شیشه و قاب‌های مشکیِ این جداره‌های شیشه‌ای آن را از سایر فضاها مجزا می‌کند.

‌‌

در مرکز بنا محلی‌ برای هم‌اندیشی در نظر گرفته شده است؛ اتاق فکر یا همان اتاق جلسه!

اتاق فکر که با جداره‌هایی سراسر شیشه از فضای اطراف جدا شده است با تفاوت در رنگ‌‌ها چه در مبلمان و چه در جان فضا خود را به‌نحوی خاص از بقیه‌ی مجموعه جدا کرده است؛ همنشینی رنگ سیاه و سرخِ عنابی این گوناگونی در عملکرد و اهمیت فضایی را به‌خوبی نمایان می‌کند. دیواره‌های شفاف اتاق فکر به پرده‌های سرتاسری مشکی مجهز هستند تا در چشم‌برهم‌زدنی این حباب خیالی به خلوتگاهی پیله‌ای بدل شود!

فضاهای سرویس‌دهنده همچون آشپزخانه و سرویس بهداشتی نه با شیشه، بلکه با مصالح بنایی از سایر بخش‌های مجموعه جدا شده‌اند و به کمک رنگ‌ها در مبلمان و جان فضا با قاعده‌ی طراحی همسو گشته‌اند؛ آشپزخانه با رنگ نارنجی و سرویس بهداشتی با رنگ زردِ خردلی نِمودهای دیگری از این همسویی هستند.

از رنگ‌ها و مصالح ساخت که بگذریم، کیفیت نورپردازی خود به‌تنهایی می‌تواند تفکیک‌های فضایی را پدید آورد و به کارکردی خاص تأکید ورزد، امری که در این پروژه با بهره‌گیری از انواع نورها چه در قالب نور نقطه‌ای و گسترده و چه در قالب نور طبیعی به کمک طراحی داخلی آمده است تا در هویت‌بخشی به هر فضا اثرگذار باشد.

این بنا با دارا بودن یک مهتابی (تراس) سرتاسری و به‌نسبت عمیق، فرصت حضور در فضایی همچون یک حیاطِ در ارتفاع را فراهم کرده است؛ فضایی که با کیفیت طراحی، مبلمان و گیاهانش مجال یک تفرج ساده را در میانه‌ی کار روزانه به ارمغان می‌آورد.

به‌قلم: سعیده مهدویان

به‌تاریخ: پنجشنبه؛ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۱ خورشیدی

.

نقشه‌ها و دیاگرام‌های پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

تصاویر پروژه قبل مداخله

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

تصاویر پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید