این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

شناسنامه پروژه

دفتر/شرکت معماری

مدیر طرح : مازیار دولت آبادی

طراح ارشد : دنیز ابراهیمی آذر، معیین نیک آیین

طراح مسئول : تینا شاه نظری

طراح جزئیات : محمد جواد معصومی

طراح سه بعدی و رندرینگ : سعید صادقیان، سعید یوسفوند

ترسیمات :  نورا سام، سونا تقی پور، رضا ولی نژاد

مازیار دولت آبادی

دفتر مادو

استودیو معماری اکسیس توسط مازیار دولت آبادی در سال کرد. در سال ۱۳۹۶ نام این استودیو به «مادو» تغییر یافت. استودیو مادو در طی سال‌های فعالیتش پروژه‌هایی با کاربری‌ های متنوع طراحی و اجرا نموده است. این استودیو زمینه، اقلیم، تاریخ و فرهنگ را در طراحی خود وارد نموده و بر مبنای مطالعات، با پاسخ دقیق به چالش‌ها سعی در خلق اثر می ‌نماید. در کنار خلاقیت و کیفیت، مادو نیازها و محدودیت‌های کارفرمایانش را به خوبی می‌شناسد و برای پاسخ دادن به این نیازها تمام امکاناتش را به کار می‌گیرد.

مبانی نظری پروژه

در واقع تصمیمی که در لایه برنامه‌دهی گرفته‌شد به واسطه‌ی شبکه‌ی ۹ مربع سازماندهی شد و هر فضا در یک بخش از ۹ مربع تعریف شدند. برنامه پروژه در تراز همکف به فضای عمومی و یک سوییت مستقل مهمان به صورت شفاف در ارتباط با حیاط‌ها، در طبقه‌ی اول فضاهای خصوصی که شامل یک هال خصوصی و ۳ اتاق مستر، بدین ترتیب برنامه پروژه در سه تراز تعریف شد.

بدین گونه با اختصاص دادن هر فضا به یک مربع و فعال کردن دو آکس عمود سرویس‌دهنده بین برنامه ها با تناسب موندریان پروژه شکل می‌گیرد. آکس‌های فعال در واقع جرز هایی آجری هستند که برنامه‌های خدماتی و ارتباطی پروژه را درون خود جای می‌دهند و همچنین به عنوان عنصر سه بعدی سازماندهنده، نقش جداکنندگی فضاها را هم برعهده‌دارند.

در تراز بام این آکس به مسیر و روف گاردن اختصاص داده‌می‌شود و همچنین جکوزی که هم سطح این آکس در زیر سقف شیب‌دار قرار دارد، درون ووید داخلی خودنمایی می‌کند.

موضوع این پروژه طراحی یک ویلا در زمینی به مساحت ۵۰۰ متر مربع است. این سایت در شهرک سروستان در منطقه رویان واقع شده است. شهرک دارای ساختار و قوانین کلاسیک با سقف شیروانی و متریال های آجر و سیمان و چوب است.

از بین ساختارهای موجود کلاسیک در معماری، مطالعات زیادی روی ساختار هندسی نه مربع شده است. بهانه‌ای برای تمرین و وارد کردن این ساختار با قوانین تعریف شده از طرف شهرک برای ما فراهم آمد، بدین ترتیب در فاز مطالعاتی و لایه شناختی بستر، الگوی ۹ مربع را برای شکل‌دهی پروژه انتخاب کردیم.

در مرحله‌ی اولیه برنامه، مرکز نه مربع را به یک حیاط اندرونی اختصاص دادیم که به واسطه‌ی فضای باز نیمه‌محصور میانی به حیاط بیرونی وصل می‌شود و ارتباط پروژه با حیاط در دو کیفیت نیمه‌محصور درونی و باز بیرونی اتفاق می‌افتد و بدین جهت  دو مربع جنوبی به لکه ی استخر اختصاص داده‌شد که با فضای حیاط درونی و بیرونی و همچنین آلاچیق میانی در ارتباط است.

نقشه‌ها و دیاگرام‌های پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

تصاویر پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید