این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر میگردد
شناسنامه پروژه
دفتر/شرکت معماری
ویلای جعبه آخر
معمار : نیما میرزامحمدی
تیم طراحی : ملیکا میرمیران
مدلسازی: ملیکا میرمیران
دیاگرام : نگین اصانلو، رعنا سیاقی
رندر : نگین اصانلو،شمیم پروانه
مکان: ایران، دماوند،مشاء
کارفرما: آقای اخباری
سال طراحی: ۱۳۹۹
دفتر فضای فراتهی

نیما میرزا محمدی
مبانی نظری پروژه
سایت این پروژه در منطقه دماوند ، در شمالشرقی تهران واقع شده است. زمینی با هندسه ای تقریبا ذوزنقه ای شکل که ورودی آن در منتهی الیه جنوب غربی واقع شده است. شیب زمین به گونه ایست که بخش عمده ای از آن در ارتفاع +۳ متری نسبت به ورودی قرار دارد و یک رمپ خاکی تراز ورودی را به عرصه کلی زمین متصل می نماید.
خواسته کارفرما ، ویلایی بود با حدود ۵۰۰ متر زیربنا که حداکثر دید را داشته باشد و پارکینگ هم مسقف باشد.
همچنین می خواست که بنا تا حد ممکن به انتهای زمین نزدیک باشد.
این که شکل توپوگرافی زمین و نحوه ورود به آن چگونه می تواند بر معماری بنا تاثیر گزارد، جوهر اصلی طراحی را شکل داد.
اگر کل بنا را روی تراز کلی باغ که حدود ۳ متر بالاتر از ورودی بود قرار می دادیم، بخش عمده ای از طبقه همکف به پارکینگ و انباری و فضاهای جانبی اختصاص می یافت که مطلوب نبود.
بنابر این ، تصمیم گرفتیم که در راستای ورودی، رمپ خاکی و امتداد آنرا بتراشیم تا بتوانیم پارکینگ و فضاهای جانبی را در تراز ورودی جانمایی کنیم و کل فضایی را که در تراز سطح کلی باغ بود به فضاهای اصلی اختصاص دهیم.
به این ترتیب در اولین مرحله ،جعبه ای را در محدوده مورد نظر قرار دادیم، سپس بخشی از غرب آنرا که در امتداد ورودی بود به سمت پایین کشیدیم تا پارکینگ مسقف را پدید آورد.
سپس در پاسخ به آن بیرون زدگی، بخش شرقی این جعبه را هم به سمت بالا بیرون کشیدیم تا طبقات اول و دوم را در خود جای دهد. این رویکرد سبب شد، تراس بزرگی روی سقف جعبه میانی پدید آید که بسیار مورد نیاز بود و دید و منظر خوبی هم داشت.
کارفرما به دنبال فضای دنج و خلوتی برای خود بود که از باقی فضاهای ویلا دورتر باشد. بنابراین با همان رویکرد قبل ، از جعبه ای که طبقات اول و دوم را در خود جای داده بود ، بخش کوچک دیگری را به سمت غرب و بالا بیرون کشیدیم؛ به این ترتیب | جعبه آخر | پدید آمد؛ فضایی مرتفع و دنج که بهترین دید و منظر را به سمت شمال و جنوب دارد.
در آخرین مرحله، پوسته ای را به دور تمامی این جعبه ها چرخاندیم و درونشان را کاملا شفاف ساختیم تا منظره اصلی را که رو به جنوب است قاب کنند.
حال باید این بیرون زدگی ها را به گونه ای جفت و جور می کردیم تا فصل مشترکی عمودی برای جانمایی آسانسور پدید آید.
پله ها اما در دو نقطه جانمایی شدند. اولی پله هایی هستند که از پارکینگ به همکف می رسند و دومی پله هایی که همکف را به طبقات بالا می رساند و در منتهی الیه حیاط پشتی جانمایی شده است.
استخر بیرونی در امتداد جعبه میانی قرار گرفته و هندسه آن متاثر از هندسه نمای پروژه است. نحوه قرارگیری پارکینگ کمک کرد تا استخر در تراز بالاتر قرار گیرد و کمتر در معرض دید از سرایداری و ورودی باشد.
در امتداد استخر بیرونی ، سونا و جکوزی در کنار هال، ناهارخوری و آشپزخانه در جعبه میانی واقع شده اند.
طبقه اول ، سالن میهمانی و پنتری و طبقه دوم اتاقهای خواب را در خود جای داده است.
| جعبه آخر | هم که همان فضای دنج مورد نظر کارفرماست که به گونه ای معلق در ۲ سطح قرار گرفته است.
پس از بررسی ها مشخص شد بهترین گزینه سازه ای ، قابهای بتنی است، بنابراین تصمیم گرفتیم که دیوارها را به صورت بتن اکسپوز حفظ کنیم و چوب را هم برای گرما بخشی به فضاها در بخشهایی بیفزاییم.
نقشهها و دیاگرامهای پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید
تصاویر پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید