این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر میگردد
شناسنامه پروژه
دفتر/شرکت معماری
نام پروژه: عمارت سبز
عملکرد : مسکونی
شرکت، دفتر طراحی: دفتر معماری اِو دیزاین (Ev.Design)
معماران اصلی : مجتبی نقی زاده منجیلی- نسترن توکلی بزاز
همکاران طراحی: –
ترسیم و پرزانته: پریسا عزیزی، محمد حسینی برآفتابی، زهرا اصلانی، فاطمه پوررمضان
طراحی و معماری داخلی: مجتبی نقی زاده منجیلی- نسترن توکلی بزاز
مجری: دفتر معماری اِو دیزاین
مدیر پروژه: آرش نقی زاده منجیلی
کارفرما: هوتن هاشمی
نوع سازه: سنگی
آدرس پروژه: استان بوشهر،بندر بوشهر، خیابان انقلاب، خیابان بلادی، کوچه بلادیه ۵، پلاک ۷
مساحت زمین : ۲۵۰ مترمربع
زیربنا : ۳۵۰ مترمربع
تاریخ شروع و پایان ساخت : ۱۳۹۹-۱۴۰۰
عکاس پروژه: زهرا رضایی
اینستاگرام:ev.design.office
مجتبی نقی زاده
اِو دیزاین استودیو
نسترن توکلی
مبانی نظری پروژه
پروژه بوشهر؛ در راستای پاسخ به سوالات همیشگی معماران آن درباره تبیین جایگاه معماران جهت شناخت و فهم اثر و پیشبرد اصولی و وفادار به بستر طرح بوده است.
همواره در هر پروژه ای سوالات گوناگون و نحوه پاسخگویی به آن مسیر روشنی در پیش پای معماران قرار می دهد. مسیری شامل: تعیین صورت مساله هر پروژه، بررسی بستر شکل گیری طرح، احترام به الگوها در عین تطبیق پذیری با زمان حال و آینده بنا و همراستایی با نظر و ایده کارفرما.
مسیری که در هر پروژه به صورت منحصربفردی آغاز شده، شکل می گیرد و ادامه می یابد؛ و در پروژه های بازسازی مسئولیت بیشتری نیز به همراه دارد؛ زیرا ارزش بافت تاریخی بنا، الگوهای موجود در آن و نوع نزدیکی و شناخت مصالح و … همگی نیازمند نگاهی دقیق تر و اصولی تر می باشد.
“عمارت سبز” در ابتدا شامل بنایی چند پاره بوده که در طی زمان به صورت غیر اصولی ساخته و بر مساحت آن افزوده شده است. بنا شامل یک بدنه شمالی،جنوبی و شرقی بوده که در طی سالیان با دخل و تصرف بسیار و بازسازی های غیر اصولی از ماهیت اصلی خود دور شده؛ دچار مشکلات اساسی گردیده و همچنین ظاهر آن کاملا مخدوش شده است.
پس از بازدید اولیه بنا، بررسی آن و صحبت های مطرح شده در جلسات متعدد با کارفرما ؛ هدف اصلی بر پایه باز زنده سازی بنا و برگشت به الگوهای ارزشمند و تاریخی آن در عین افزودن روح تازه ای به بنا تعیین شد.
مرحله اول؛ بررسی وضع موجود(موقعیت قرارگیری بنا در بافت، بررسی الگوهای ارزشمند ساخت، بافت و بنا، بررسی استحکامات و مداخلات انجام شده در بنا و …)
مرحله دوم؛ شناسایی زواید موجود و حذف آن
مرحله سوم؛ بررسی سازه موجود و تقویت و الحاق به آن (در راستای طرح)
مرحله چهارم؛ افزودن الگوهای بومی رایج به همراه تغییرات مرتبط با هویت تعریف شده برای پروژه در عین انطباق با الگوهای مطالعه شده امروزی همراه با در نظرگیری توان ساخت نیروی بومی و مصالح بومی منطقه.
(شناشیل افزودن حوض در میانه حیاط، ترکیب بندی کاشی کف با استعاره از الگوی بافت حصیر و سایه روشن های آن، ساخت روشنایی ها با مصالح بومی منطقه، افزودن بازشوهای بیشتر در جداره بیرونی بنا، تصحیح هشتی ورودی و ..)
نقشهها و دیاگرامهای پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید
تصاویر پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید