این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

شناسنامه پروژه

دفتر/شرکت معماری

دفتر معماری : استودیو معماری میراژ

www.Instagram.com/mirage_architecture_studio

معمار مسئول: علیرضا کریمی کلور

www.instagram.com/alireza_karimi_kolor

همکاران طراحی:  محمد قربانی ، علی باقی زاده ، آرامدخت جباری

مطالعات : سعیده شهرابی

وضعیت : طرح پیشنهادی مسابقه معماری

کارفرما : سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان

تاریخ طراحی:تابستان ۱۴۰۰

استودیو معماری میراژ

علیرضا کریمی کلور

استودیو معماری میراژ

آدرس دفتر : تهران شهرک آزادی ، بلوار نبی اکرم،  خیابان امام جواد (ع) ، پلاک 20 ،واحد 1

تلفن : 09124852671     02144544179

آدرس وب سایت :

http://miragearchitects.ir/

صفحه اینستاگرام  دفتر :

www.Instagram.com/mirage_architecture_studio

ایمیل :

info@miragearchitects.ir

معمار مسئول: علیرضا کریمی کلور

www.instagram.com/alireza_karimi_kolor

مبانی نظری پروژه

اصفهان نمادی از شاهکار گرافیکی تاریخ ایران است که به حق گذشتگان به آن لقب نصف جهان را داده اند ؛ چرا که اصفهان پرسه ی بی چون و چرای تاریخ است .باغ شهر تاریخی اصفهان در گذر زمان پس از طی فراز و فرودهای بسیار به واسطه حضور حیات بخش زاینده رود و باغ های فرح بخش آن همواره تجربه موفقی از برقراری دیالوگ انسان ها با محیط بوده است .

در طرح پیش رو از باغ شهر تا باغ شهر آغاز فرآیند طراحی با هدف پاسخ گویی به مسائل و اهداف کلی طرح صورت پذیرفت .  از جمله مهمترین این مسائل می توان به عدم خوانایی مسیر برای بازدید کنندگان باغ گل اصفهان اشاره نمود که مطالعات مانشان داد که باغ گل به بیش از یک سردر برای خوانایی مسیر ، به جایگاه وتعریفی جدید نیاز دارد .

 بنابراین به جای طراحی سردری جدید که تنها ورودی را برای بازدید کنندگان شاخص نماید  ،  علاوه بر این که سردر قدیمی را به گونه برجسته کردیم که تعریفی از زمان حال و گذشته را توءامان در خود داشته باشد .  کل مجموعه را به مثابه سردری در نظر گرفتیم که در تمام اوقات شبانه روز ، برای بازدید کنندگان شاخص و پر از تجربه های تازه باشد . ما برای احیای سایت در شب با الهام از شاعران بزرگ ایرانی همچون کلام فاخر و آهنگین فردوسی ،شعر پرابهام حافظ که در اشعارشان مرز بین استعاره و واقعیت را می شکنند ، سعی کردیم با در نظر گرفتن  هولوگرام هایی در زمین که تصاویری مجازی روی نمای شفاف سردر ایجاد می کند. مخاطبان مجموعه حسی از تعلیق میان دنیای واقعی و مجازی را تجربه نمایند  .

از دیگر  اهداف این  طرح جذب عابرین پیاده رو دور میدان برای حرکت از داخل فضای مورد نظر و استفاده بیشتر از آن می باشد که ما با الهام از روند شکل گیری هندسه خطوط اسلیمی در معماری تاریخی اصفهان که در عین نظم ،تعادل ،هماهنگی بین جز و کل ، دارای روندی رفت وبرگشتی  می باشد .

توانستیم طرحی ارائه دهیم که  با بهره گیری از محور های تعریف کننده پیاده اطراف سایت 2 محور تاریخی (میدان نقش جهان و پل خواجو ) و یک محور گردشگری (باغ غیر ) و هم چنین

منطق محوربندی عمارت هشت بهشت اصفهان ، که  زیبایی تعادل هندسه  را در برابر چشم مخاطبان به نمایش می گذارد .

بازدید کنندگان از بیرون بنا درکی کلی از فضا می یابند که با خطوط آسمان افراد به هنگام بازدید این مجموعه ابتدا  با عبور از سردر می توانند علاوه بر مشاهده  گذر تاریخ از پس پرده ای شفاف  برداشتی نواز آن نیز داشته باشند . بازدید کنندگان مجموعه با حرکت در آن اقبال تجربه ی دیدن سکانس های متنوع و متعدد از نقاط مختلف دارند .

در نهایت  طرحی ارائه دادیم که با توجه به خط آسمان و تعریف محور های پیاده مرتبط با سایت ، فرصتی مجدد برای برقراری دیالوگ شهروندان  با یکدیگر و با شهر رادر فضا های بینا بینی  شهر ایجاد کردیم . هم چنین این مجموعه  ترجمه ای معاصر از معماری قدیم ایران به خصوص ساختمان هوش ربای صفوی در باغ بلبل (هشت بهشت )نیز می باشد که با ادغام خیال و واقعیت ، فضای بیرون و درون و کاربرد هندسه توانستیم با تعریف محور هایی قوی که در نظر گاه به اوج خود می رسد نبض تپنده ی شهر را مجدد به تپش در آوردیم .

نقشه‌ها و دیاگرام‌های پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید