این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر میگردد
شناسنامه پروژه
دفتر/شرکت معماری
نام پروژه: سرای مهراز
عملکرد: مسکونی
شرکت / دفتر طراحی: استودیو معماری آرانی- انسی
معماران اصلی: سعید آرانی قهرودی، علیرضا انسی
همکاران طراحی: امین نادرنژاد، مهسا رحمانی
طراحی و دکوراسیون داخلی: سعید آرانی قهرودی، علیرضا انسی
نوع تاسیسات: پکیج، داکت اسپیلت
نوع سازه: اسکلت بتنی
آدرس پروژه: تهران، جنت آباد مرکزی، بلوار بعثت، خیابان عسگری
مساحت زمین: 286 مترمربع
زیربنا: 1300 مترمربع
کارفرما: سعید آرانی قهرودی، علیرضا انسی، حمید نظری قهرودی
تاریخ شروع / تاریخ پایان ساخت: آبان ماه 1397- آبان ماه 1399
عکاس پروژه:گروه خدمات رسانه ای معماری آرک وی ( arch way architectural media service)
ایمیل:
SD.arani@yahoo.com
NC.alireza@yahoo.com

سعید آرانی و علیرضا انسی
مبانی نظری پروژه
پروژهی مهراز در زمینی به ابعاد 11×26 مترمربع واقع شده است، سایت پروژهی مورد نظر جنوبی بوده و رو به فضای سبز با دید و منظر سبز و رو به کوههای شمال گشودگی دارد.
این ساختمان در 7 طبقه و به صورت تکواحدی طراحی شده است. زیرزمین شامل پارکینگ، انباری و تاسیسات است؛ همکف، ورودی و پارکینگ را شامل شده و طبقات 1 تا 5 واحدهای مسکونی 3 خوابه هستند.
مسئله اصلی در این پروژه محدودیت و ضوابط مورد نظر شهرداری جهت تامین پارکینگ و قرار دادن راه پله در جدارهی نما بود؛ که توانستیم با ایجاد شکست و شکاف در قسمت ورودی پیاده و با استفاده از آبنما، سبزینگی، متریال آجر و چوب، نورپردازی و ایجاد سایهبان، تنوع بصری، حس عظمت و توجه بیشتر را در قسمت ورودی ساختمان داشته باشیم. تاکید بر دعوت کنندگی در ورودی ساختمان و ایجاد سطح نمایی بیشتر موجب گردید که در زمان و مکان ثابت سطح بیشتری از نما قابل رویت گردد. ایجاد این شکاف، کیفیت فضایی راه پله را به علت دید به بیرون و استفاده از نور طبیعی (بصورت خطی) ارتقا داده است.
در قسمت نما و مشاعات ساختمان سعی کردیم با استفاده از ترکیب رنگهای متعارف با نماهای معماری ایرانی نظیر کاشی لعابدار، سنگ فیروزهای، آجر کرم و ایجاد فضای سبز، (علاوه بر پاسخ به فضای سبز پارک) باعث تلطیف و سرزندگی در نما و فضاهای مشاعات ساختمان شویم. ایجاد فضاهای پر و خالی و بکارگیری چوب در نما بصورت کبریتی، با هدف متعادل ساختن حجم صلب آجر و ایجاد توازن بیشتر طراحی و اجرا شده است. در جزئیات ساختمان ( چوب یا نرده و …) از اصل پژواک استفاده شده است.
با توجه به موقعیت قرارگیری ساختمان، اولویت طراحی، تعامل و ارتباط با فضای پارک بوده است که ما با ایجاد تراسهای بزرگ باعث برقراری این تعامل به عمق خانه شدیم.
در فضای داخلی علاوه بر تراسهای بزرگ با استفاده از رنگهای روشن هارمونی خوبی در جهت حفظ آرامش ساکنین ایجاد شده است. در دیوارهای جداکننده فضای عمومی و خصوصی خانه نیز، همانند نما و مشاعات ساختمان از بافت آجری استفاده کردهایم که الگوی شبکهای آن تداعیکنندهی فخر و مدین در معماری ایرانی است.
نقشهها و دیاگرامهای پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید
تصاویر پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید