این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر می‌گردد

شناسنامه پروژه

دفتر/شرکت معماری

محل اجرا: تهران، قائم مقام فراهانی، خردمند شمالی، نبش کوچه چهار غربی

کارفرما: پتروشیمی رازی

معمار: نیما میرزامحمدی [ فَضــــای فـــَـــرا  تُـــــهی ][super void space]

همکاران طراحی: امیررضا صدفی ، تابان خدا ئی

مدیر پروژه: نیما میرزامحمدی

اجرا: نیما میرزامحمدی ، امیررضا صدفی ، نیما هوشیارخواه

سرپرست کارگاه: کیانوش یعقوبی ، نوید میرزامحمدی

مشاور تأسیسات مکانیکی: جوانی

تامین نورپردازی: موتیف

مدلسازی و رندرینگ: زهرا میرمیران

ترسیمات: زهرا میرمیران ، رضا کاظمی

دیاگرام و گرافیک:  زهرا میرمیران ، رضا کاظمی ، سینا نیکخواه

عکس: نیما میرزامحمدی

محدوده مداخلات: طبقات همکف، چهارم، پنجم و بام – مجموع 800 متر مربع

زیربنا:  800 مترمربع

تاریخ شروع و اتمام: 95 –  96

دفتر فضای فراتهی

نیما میرزا محمدی

مبانی نظری پروژه

كارفرما يكی از شركتهای مطرح پتروشیمی است كه در زمينه توليد محصولاتی از جمله آمونیاک و‌گوگرد گرانول فعاليت دارد. آنها در نظر داشتند دفتر تهران خود را توسعه دهند و به همين منظور ساختمانی را خريداري كرده بودند اما ٢چالش پیش رویشان بود؛ يكي نوع طراحي مسكوني ساختمان كه با كاربري اداري همخوانی نداشت و ديگري تطبيق شرايط و ساختار فضاهاي آن، با آنچه كه مورد نيازشان بود.

صورت مسئله ی روشن و نوع حوزه فعاليت كارفرما ما را بر آن داشت تا به دور از هرگونه فيل هوا كردن،  صرفا به حل مسائل پروژه در قالبي شسته رفته و در عين حال معمارانه بپردازيم.

پاركينگ همكف ساختمان مي بايست به لابي ورودي تغيير ماهيت مي داد، طبقات ساختمان هم به صورت ٢ واحد مجزا از هم بود كه در طبقات ٤ و ٥ به شكل يك واحد یکپارچه باز طراحي و نيمه شمالي براي پذيرش و بایگانی و نيمه جنوبي جهت بخش مدیریتی و کارشناسی در نظر گرفته شد . اين دو بخش از طريق يك كريدور داخلي که فضاهای خدماتی هم در مجاورتشان قرار گرفت به هم متصل شدند.

به دليل پراكندگي عمودي فضاها در طبقات ، خوانايي و در عین حال هویت سازی برای بخشهای مختلف در اولویت قرار گرفت.

اين روش كه فضاهاي اصلي و ساكن به صورت جعبه هاي مستقل و فضاهاي ارتباطی به گونه اي پويا طراحی شود راهكاري بود كه برگزيديم. به اين ترتيب فضاهاي سيركولاسيون عمومي ساختمان و ورودي ها با رنگ مشكي و سقفی از نور یکپارچه که‌ هم برجسته بود و هم درخشان طراحي شد.

فضاهاي حركتي و ارتباطی نيز با سقف لووري و کف و دیواره های سفید رنگ ، علاوه بر آن كه معضل كوتاهي ارتفاع سقف را تا حدودي كمرنگ كرد ، پویایی بيشتري به فضا بخشید.

زمينه اصلي توليدات كارفرما ، گوگرد گرانول شده به رنگ زرد است، به همين منظور این رنگ را به عنوان رنگ مکمل به بخشهای گزیده ای از فضا افزودیم كه انرژي بخش هم شد.

براي سرزندگي و  طراوت بیشتر ، در مجاورت پنجره هاي جنوبي و شمالي ، باريكه هايي كشيده به عرض ١ تا ٢ متر جهت پوشش گياهي و به عنوان محدوده سبز نهادیم.

همچنين نيمي از بام ساختمان را به باغ – بام اختصاص دادیم. ديد و منظر جبهه شمالي بهتر بود اما موانع غير قابل جابجايي از جمله نورگير طبقات ، داكتها و تجهیزات تاسيساتي ، محدوديتهايي را اعمال مي نمود. اين متد طراحي كه صفحه هايي از چوب مصنوعي به گونه اي لایه ای به دور اين موانع بچرخد و در تركيب با لکه های سبز قرار گيرد ، محدوديتها را به موقعيتهاي خاص فضايي تبديل كرد. در نهایت بخشی از این فضا را دو صفحه چادري مربعي که بر ستونهايي ظريف استوار بود ؛ به گونه ای سبك و شفاف مسقف نمود.

نقشه‌ها و دیاگرام‌های پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید

تصاویر پروژه

برای مشاهده‌ی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید