اختصاصی پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی


شناسنامه پروژه

مشاور طراحی : طرح و ساخت راه ابریشم

کارفرما : خانواده فرمانی

محل : شهرک صنعتی مامونیه ، ساوه

طراح و معمار : نوید گنجی

سرپرست تیم طراحی : حسام میری

تیم طراحی : ساینا مستعدی ، یاسمن دالایی ، حسام میری ، نیوشا کاوسی ، مونا محمد نژاد ، یاسمن حسامی


مبانی نظری پروژه

پروژه ی ساختمان اداری فرمانی واقع در ساوه در شهرک صنعتی مامونیه با مساحت ۶۰۰ متر مربع در سال ۱۴۰۲ به شرکت طرح و ساخت راه ابریشم پیشنهاد گردید. سایت این پروژه زمینی به ابعاد ۱۱ در ۱۲.۲۰ متر می باشد که با توجه به اقلیم ساوه و کاربری بنا به گونه ای طراحی شده است که ضمن در نظر گرفتن اقلیم و کاربری به خصوص این ساختمان اداری، بتواند شاخصه های منحصر به خود را در آن موقعیت جغرافیایی نشان داده و نقش به سزایی در این خصوص ایفا نماید .
اداری بودن بنا و کاربری چند عملکردی مجموعه صنعتی ما را بر این داشت تا با تکنیک مکعب های مدولار نما و فضای داخلی را در هم تنیده و یک حجم منسجم و عاری از تزینات ناکارآمد ایجاد کنیم . در نهایت با ایجاد حرکات دارای ریتم در مکعب ها در به وجود آمدن سایه روشن های متناسب با اقلیم ساوه تاکید نموده و همچنین به تفکیک فضای داخلی پرداختیم .
برای منطبق بودن نمای ساختمان با کاربری آن علاوه بر ایجاد صلبیت در حجم از صفحات فلزی و همینطور تیر های فلزی قابل رویت استفاده شده است که نقش مهمی را در تعریف کاربری ساختمان ایفا کرده اند .
یکی از چالش های مطرح در پروسه طراحی این بنا، نسبت مساحت زمین به ارتفاع آن بود که با توجه به کاربری اداری آن برای رسیدن به ساختمانی با خصوصیات بصری مورد نظر، از صفحاتی عمودی در طراحی نمای آن استفاده شده است که البته کاربری اقلیمی آن نیز در نظر گرفته شده که به القای حس کشیدگی بصری به کاربران کمک نموده است .
از دیگر مبانی مهم برای طراحی ساختمان های اداری که نقش موثری در شکل گیری پلان ساختمان داشت، بهره گیری از نور طبیعی است، به همین منظور با در نظر گرفتن وویدی سرتاسری با ابعاد ۲.۴ در ۲.۸ متر در مرکز پلان، امکان استفاده از روشنایی روز بدون مزاحمت برای کارمندان را به حداکثر رساندیم و شفافیت فضای داخلی که با توجه به کاربری اداری ساختمان مورد انتظار بود را برآورده ساختیم.
طبقه همکف ساختمان بعنوان نمایشگاه محصولات صنعتی در نظر گرفته شده است از همین رو به شفافیت بیشتری در این طبقه نیاز خواهد بود که تضادی با صلبیتی که برای ساختمان در نظر گرفته ایم نداشته باشد، برای این چالش از تیر فلزی با رنگ متفاوتی استفاده کردیم که با چرخش به دور حجم ساختمان، اتصال مناسبی بین فضای صلب و شفاف ایجاد، و آن را متمایز می نماید .