بنابر گزارش یورو نیوز فارسی


دُبی یکی از شهرهای جهان است که جاهای بسیاری برای کشف دارد. پس عجیب نیست که دسترسی هم در این شهر بسیار بالا باشد.

امارات در سال ۲۰۱۶، برای ادای دین به افراد دارای معلولیت، رسما عبارت «افرادِ باعزم» را برای آنها به‌کار برد و همزمان مقررات تازه‌ای را برای ایجاد برابری و داشتن دسترسی یکسان به امکانات شهری تصویب کرد.

یکی از مراکزی که از این امکانات بهره‌مند شده «کانون افراد باعزم» رشید نام دارد،‌ که خدمات آموزشی و درمانی به این افراد ارائه می‌کند.

مهارت‌آموزی به افراد دارای معلولیت

مریم عثمان،‌ مدیر این مرکز می‌گوید: «من از زمان شروع کارم یعنی از سال ۱۹۹۴ تا الان، تفاوت زیادی در این زمینه می‌بینیم. کار دولت واقعاً خوب بوده است،. کار بسیاری برای این بچه‌ها کردند. واقعا به این بچه‌ها امکان دادند و به‌نوعی حقوق واقعی‌شان را به آنها برگرداندند. تسهیلاتی فراهم کردند تا اینها شانس حضور در اجتماع را داشته باشند. بعضی از بچه‌های ما حالا در بانک،‌ هتل،‌ یا ادارهٔ دولتی مشغول به کارند. شاگردان ما چنین افرادی می‌شوند، که گرچه مشکلاتی دارند اما مستقل‌اند.»

دُبی برای خیلی‌ها شهری است پر زرق‌وبرق، با برج‌های سربه‌فلک‌کشیده، مراکز تجاری عظیم و گردشگاه‌های بسیار. اما وقتی کسی برای بازدید یا حتی زندگی کردن به اینجا بیاید، چقدر به همهٔ اینها دسترسی دارد؟ یعنی در نهایت چطور از نقطهٔ آ به نقطهٔ ب می‌رود؟

شهری با امکان جابجایی آسان برای همه

محمد المطوی، مدیر پایایی و اقتصاد سبز در حوزهٔ راه و ترابری است. مسئولیت او کنترل پایایی تسهیلات و میزان دسترسی به آنهاست. او می‌گوید:‌ «ما مترو،‌ تراموا، خطوط اتوبوس‌رانی، و نیز قایق‌های مسافربری در شهر داریم. و اگر نخواهید از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید،‌ تاکسی هم هست. اگر سفرتان را برنامه‌ریزی کنید می‌توانید بدون مشکل به هر جای دُبی بروید. انواع حمل‌ونقل، به «افرادِ باعزم» هم امکان دسترسی می‌دهد، تا جابجایی‌شان آسان باشد. پس، خواه روی صندلی چرخدار باشید، خواه جزو هر گروه دیگری از «افرادِ باعزم»،‌ می‌توانید خیلی از کارها را خودتان به‌تنهایی انجام بدهید.»

در بخش تاریخی دُبی هم بقایای ارگ الفهیدی قرار دارد که حدود ۳۰۰ سال پیش ساخته شده و یکی از قدیمی‌ترین دیواره‌های باقی مانده در شهر را دارد و در نزدیکی‌ آن هم موزه‌ای که می‌بینید به‌خاطر ایجاد دسترسی فوق‌العاده‌اش چند جایزهٔ داخلی و بین‌المللی برده است.

کارلا شوبیکا، مدیر موسسهٔ بالهای فرشتگان، که خود دارای معلولیت است می‌گوید: «ذهنیّت مردم اینجا این است که باید به دیگران اهمیّت داد. آنها تلاش می‌کنند تا همه‌جا برای همه قابل دسترسی باشد. بنابراین من هم در مقایسه با وقتی که خیلی جوان بودم، مستقل‌ترم و اگر این استقلال از من گرفته می‌شد انصاف نبود.»

استخدام «افراد باعزم» در خدمت رونق کسب‌وکار

هدف اصلی مؤسسهٔ «دُبی نورت استارت» نیز از ارائهٔ تعلیم و آموزش آن است که برای «افراد باعزم» چنین استقلالی ایجاد کند.

ریچ هِدنوم،‌ مدیر اجرایی نورت استارت می‌گوید: «سازمان‌هایی که همهٔ افراد،‌ با هر میزان از توانایی، را پوشش می‌دهند نسبت به سازمان‌های رقیب سود بیشتری کسب می‌کنند. از این گذشته، از هر هفت نفر در جهان، یک نفر جزو «افراد باعزم» به‌شمار می‌آید و نرخ بیکاری حتی در کشورهای توسعه‌یافته به ۷۰ تا ۸۰ درصد می‌رسد. پس پشتیبانی از این افراد برای آنکه بتوانند کاری مناسب خود پیدا کنند، خود، بازار عظیمی دارد.»

یکی از نمونه‌های موفق در این زمینه‌ محمد المُلّا بوده که اکنون نمایندهٔ انجمن خود در هتلِ «زبیل هاوس» است.

محمد می‌گوید: «فکر می‌کردم سخت‌ترین کار عمرم خواهد بود اما بعد فهمیدم که با اثبات کردنِ مهارت‌هایم، کارم خیلی ساده‌تر خواهد بود. از این گذشته، کار من اینجا خوب است. می‌خواهم خانواده‌ام به من افتخار کنند،‌ و ببینند چقدرخوب و محترمانه با مردم برخورد می‌کنم و می‌خواهم بدانند که زندگی، همراه با من بهتر است.»

لوک جیمز،‌ مدیر محمد در همین هتل می‌گوید: «محمد توانست از مراحل انتخاب به‌خوبی بگذرد. او برای کار حدود ۱۰ نفر رقیب داشت و امروز می‌بینید که اینجاست. انرژی او فضا را گرم می‌کند. او به تک‌تک همسایه‌های ما (مهمانان ما)‌ خوشآمد می‌گوید و لبخند به لبشان می‌آورد. این کار در خون اوست. و محمد الان حدود یکسال است که با ما کار می‌کند.»

روحیهٔ مُدارا سبب شده تا دُبی پذیرای جمعیّتی چندفرهنگی و متنوع باشد.

https://per.euronews.com/embed/1287632