رشته ارزشمند معماری داخلی از سال ۱۳۲۹ در دانشکده هنرهای تزئینی تهران (دانشگاه هنر فعلی) دایر بوده و نیروهای بسیار متخصص و کارآمدی در این رشته تقدیم جامعه شده‏ اند که اکثرا از اساتید فعلی دانشگاه‏ها و هنرمندان سرشناس این مرز و بوم می‏ باشند. در سال ۱۳۵۹ انقلاب فرهنگی به وقع پیوست و دانشگاه‏ های کشور به منظور تغییرات اساسی و همه جانبه در برنامه‏ های آموزشی خود، تعطیل شدند. در سال ۱۳۶۲ به دنبال بازگشایی دانشگاه‏ها رشته معماری‏ داخلی مورد بی مهری برنامه ریزان قرار گرفت و صلاحیت تدریس چنین رشته مفیدی در دانشگاه‏ های کشور تایید نگردید.
با تلاش جامعه مهندسان معماری داخلی، تنها ارگان همیشه زنده و پویا در این رشته، در طول مدت زمان تعطیلی آن، برای بازگشایی این رشته سرانجام در سال ۱۳۷۹ از طرف ریاست وقت دانشگاه هنر، جناب آقای دکتر حافظی، ماموریت تدوین برنامه آموزشی دوره‏ های کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته معماری داخلی به اینجانب محول گردید.
با حمایت های بی‏دریغ و همه جانبه جناب آقای دکتر حافظی و با همت مضاعف جامعه مهندسان معماری‏ داخلی و همکاری صمیمانه و ارزشمند جناب آقای مهندس محمدعلی شاکری، طی دو سال تلاش بی‏ وقفه. برنام ده‏ی آموزشی دوره‏ ی کارشناسی معماری‏ داخلی تدوین گردید و در جلسه‏ ۳۳۸ (فوق‏العاده) شورای سرپرستان مورخ ۲۹/۲/۱۳۸۱ که در ادامه جلسه ۴۱۴ شورای عالی برنامه ‏ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فن‏آوری تشکیل شده بود به تصویب رسید و متعاقب آن، مورد موافقت وزیر محترم وقت، جناب آقای دکتر مصطفی معین قرارگرفت و رونوشت آن به معاونت محترم آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فن‏آوری جهت ابلاغ به واحدهای مجری در دانشگاه‏ های کشور ارسال گردید. بدین وسیله سرانجام پس از حدود ربع قرن، این رشته‏ ی پرکار و پرطرفدار در مقطع کارشناسی، حیاتی دوباره یافته و در دانشگاه‏ های کشور بازگشایی گردید.
همچنین در تاریخ ۶/۱۲/۱۳۸۲، دانشگاه هنر از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخواست راه‏ اندازی مقطع کارشناسی ارشد رشته معماری داخلی را نمود که پیرو آن شورای گسترش آموزش عالی در جلسه ۱۲/۱۰/۱۳۸۳ خود، با برنامه‏ ی معماری داخلی در مقطع کارشناسی ارشد در آن دانشگاه موافقت به‏ عمل آورد و از طرف وزیر محترم وقت، جناب آقای دکتر جعفر توفیقی، به دانشگاه هنر ابلاغ گردید.

به قلم دکتر برزو ایزد پناه

 به نقل از سایت جامعه مهندسان معماری داخلی ایران