این پروژه بصورت اختصاصی در پایگاه خبری فضای نو : رسانه تخصصی طراحی داخلی منتشر میگردد
شناسنامه پروژه
دفتر/شرکت معماری
نام پروژه: آپارتمان بلوار
معمار مسئول: غزاله حنایی
@ghazalehhanaei
تیم طراحی: اشکان عباسپور، پگاه حصیری
اجرا: پوریا شفیعی
کارفرما: محمد کامران وصالها
عکاس: محمد حسن اتفاق
موقعیت: اصفهان
سال ساخت: ۱۳۹۹
دکتر غزاله حنایی
مبانی نظری پروژه
آپارتمان بلوار در طبقه همکف مجتمع مسکونی و تجاری بلوار اصفهان واقع شده است. این ساختمان در سال ۱۳۵۸ در مجاورت رودخانه زاینده رود ساخته شده و بخش مسکونی آن، شامل دو تیپ واحد فلت و سواره پیاده (دوپلکس) میباشد. پروژهی حاضر مربوط به واحدی است با مساحت ۱۵۰ متر مربع که بصورت سواره پیاده بوده و با یک دستگاه پله یک طرفه، فضاهای خصوصی و عمومی آن از یکدیگر تفکیک شدهاند؛ در این واحد فضای نشیمنی با ارتفاع سقف حدود ۶ متر در تراز همکف آن وجود دارد، و این فضا بوسیله پنجرههایی بلند به یک حیاط خصوصی با متراژی در حدود ۵۰ متر مربع مشرف شده است.
مالکین پروژه زوج جوانی هستند که این واحد را برای شروع زندگی مشترک خریداری کردهاند؛ ولی با توجه به گذشت حدود ۴۰ سال از ساخت این ساختمان، فضای داخلی آن نیازمند تغییرات اساسی بود. همچنین با توجه به عمر بنا، میبایستی سیستم تاسیسات مکانیکی (سرمایش و گرمایش) آن به صورت کامل بازطراحی و با سیستمی به روزتر جایگزین شود، لذا این تغییرات کمک کرد تا با حذف کانالهای کولر آبی، ارتفاع سقفها در تزار همکف (آشپزخانه) و اول (اتاقهای خواب و نشیمن تلویزیون) بیشتر و کیفیت فضایی بهتری ایجاد شود. همچنین تاسیسات الکتریکی آن به سیستم هوشمند مجهز شده است که زندگی در یک واحد دوپلکس را راحتتر خواهد کرد.
در طراحی این پروژه سعی بر آن بود تا تمامی فضاها همسو با خواستهها و نیازهای کارفرما طراحی گردد، لذا اتاقهای پروژه از ۳ اتاق خواب کوچک، به اتاقی با متراژ ۴۰ مترمربع به عنوان اتاق خواب، اتاق لباس، حمام و سرویس بهداشتی و همچنین یک اتاق ۲۵ متر مربعی به عنوان اتاق خواب مهمان به همراه حمام و سرویس بهداشتی جداگانه برای آن، تبدیل شد.
ارتفاع زیاد سالن پذیرایی سبب شده بود تا تناسبات فضای نشیمن نامتوازن به نظر آید، از این رو سعی شد تا با طراحی دیوار کوبهای چوبی، تناسبات این فضا تعدیل گردد. همچنین با تغییر جان پناه چوبی پله، به جانپناه شیشهای تلاش بر آن بوده است تا فضای نشیمن، بزرگتر به نظر آید لذا به این منظور، سازهی پلهی موجود تقویت شده است، همچنین با بزرگ کردن پلهی اول، به عنوان سکوی نشستن، فضای نشیمن اضافه به سالن پذیرایی افزوده شد. سازهی ساختمان فلزی است و در نقطهی اتصال تیر و ستونها لچکیهای بزرگی ایجاد شده است، که برای دیده نشدن آنها میبایست ارتفاع سقف را تا زیر آنها کاهش داد، اما در این پروژه با طراحی چراغ دیواریهایی در کنج ستونها، سعی شد تا حد امکان ارتفاع سقف را بلند حفظ کنیم
در نهایت از موضوعات مهم این پروژه، نقش کارفرما در پیشبرد کیفی آن میباشد. حضور مستمر کارفرما همسو و در کنار تیم طراحی و اجرایی و همزمان ایجاد فضایی باز و پویا جهت خلق و پیاده سازی ایدههای تیم معماری، کمک نمود تا این پروژه با وجود چالشهایی از جمله شرایط سخت کاری در دوران پندمی کرونا و مشکلات ناشی از تحریمها و سختی خرید ملزومات و مصالح در این مقطع زمانی پروژه مطابق با خواستهها و انتظارات تکمیل شود.
نقشهها و دیاگرامهای پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید
تصاویر پروژه
برای مشاهدهی شکل کامل و دانلود تصاویر بر روی آنها کلیک نمایید